Homlokzati szigetelés

Hőszigetelés

Lényege a megfelelő komfortérzet nyújtása az évszak és az időjárástól függetlenül. Nyáron a hosszan tartó napsütés, még télen a hidegek jelentik a legnagyobb kihívást. A jó hőszigetelő rendszerek kiépítésével meg újíthatja az lakása belső klímáját, ezen felül kimagaslóan csökkentheti a fűtés/hűtés költségeit.

Vállalkozásunk már 2008 óta foglalkozik hőszigeteléssel, ezen idő alatt sokat kutattunk a jó hatásfokú és környezetbarát szigetelés elérése érdekében.

Miért fontos a jó hőszigetelés?

Röviden és tömören, hogy jó közérzetet ad a épület minden részén Ha egy olyan lakásban vagyunk ahol nincs hőszigetelés, akkor észlelhetjük azt, hogy a különféle helységekben, illetve a külső falaktól a ház középpontjába érve más hőmérsékleteket érezhetünk. Tulajdonképpen egy jó hőszigetelő rendszerrel ezt az érzetet szüntetjük meg.

 

Mire való még

Évszaktól függően, a hideg-meleg váltakozása miatt a falaink is rongálódnak. Nyáron domború, míg télen homorú lesz. Több éveken át történő mozgások leamortizálják a falaink élettartalmát, amely egy hajszálrepedéstől egészen nagyobb repedésig is elmehet. A szigetelő rendszerek a fagyhatár csökkentése miatt a gépészeti csöveink fagyveszélyét is csökkentik.

Költségmegtakarítás

A megrendelőink 80%-a költségmegtakarítási célból hív fel bennünket, mint kivitelező céget. A polisztirollapos hőszigetelés felhasználásával egy fal hőszigetelő adottsága 40-70%-al emelkedhet, amelyet már jelentősen spórolhatunk.

Ahhoz, hogy mennyit takarítunk meg, nagy részben attól függ hogy milyen az anyagminőség, a ház további hőszigetelt vagy hőszigetelés nélküli részeitől, a tégla hőátadó képességétől és a kivitelező cég gondos munkájától.

Cégünk tapasztalata során elsajátított sok dolgot, így egy árajánlatkérés, vagy személyes felmérés során azonnal kalkulálunk önnek egy körülbelüli értéket, hogy mennyit spórolhat, ha cégünkkel csináltatja a hőszigetelést.

Penészedés falgombásodás

Sok ellenkező véleményt hallottam, hogy egy szigetelés a légzárás miatt akár gombásodást, penészt is okozhatunk vele a lakásunkban.

Szerintünk ez egy eléggé helytelen vélemény. Mivel a harmatpontot kitoltuk a falsíkra, így egy megfontolt szellőztetés és megfelelő szaktudású szakember munkája segítségével csökkentjük a párakondenzációs veszélyt.

Árajánlatkérés